Protagon Main Image
Για πιο πικάντικη γεύση ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι όπου έχετε σοτάρει λιωμένο σκόρδο και μπελτέ ντομάτας πριν προσθέσετε την ψητή μελιτζάνα | Shutterstock
Κουζίνα

Η αγαπημένη μου μακαρονάδα: με ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια

Αν περίσσεψε ιμάμ έχετε έτοιμη μια σάλτσα για μακαρονάδα. Αν όχι ανακατέψτε το ζυμαρικό της προτίμησής σας με ψημένες στον φούρνο ροδέλες μελιτζάνας, ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο, αυτό ήταν όλο!
Bostanistas

Τι πιο εύκολο από μια μακαρονάδα; Πόσο μάλλον όταν δεν χρειάζεται καμιά περίπλοκη σάλτσα για να συνοδεύσεις το ζυμαρικό. Η μελιτζάνα, για παράδειγμα, με ή χωρίς ντομάτα, ταιριάζει τέλεια με σπαγγέτι, ταλιατέλες, λιγκουίνι ή οποιοδήποτε είδος σάς βρίσκεται, μικρό ή μεγάλο.

Αν σας έχει περισσέψει ιμάμ, δεν έχετε παρά να το ζεστάνετε στο τηγάνι, ενώ ταυτόχρονα βράζετε στο πλάι λίγα μακαρόνια. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνετε στο τηγάνι, ανακατεύετε, προσθέτετε κατά βούληση τριμμένο τυρί (της αρεσκείας σας) και έτοιμο ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα καλοκαιριού και φθινοπώρου.

Ομως όλο τον χρόνο, υπάρχουν τώρα μελιτζάνες υδροπονίας, τις οποίες προσωπικά προτιμώ γιατί είναι γλυκές και πεντανόστιμες, χωρίς σπόρια, και δεν χρειάζεται να μείνουν λίγη ώρα με αλάτι για ξεπίκρισμα, όπως οι καλοκαιρινές των κήπων. Υπάρχουν επίσης ντοματίνια υδροπονίας και θερμοκηπίου. Ιδού λοιπόν το βασιλικό μου πιάτο, ένα λαχταριστό και πανεύκολο φαγητό.

Κόβεις τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνεις στον φούρνο, κόβεις στη μέση μερικά ντοματίνια, ανακατεύεις με βρασμένα ζυμαρικά, αρωματίζεις με σκόρδο και βασιλικό και αυτό ήταν όλο.

Παραλλαγές άπειρες, πάρτε πρωτοβουλία. Η αγαπημένη μου; Σοτάρω λιωμένο σκόρδο στο τηγάνι μαζί με μια κουταλιά της σούπας μπελτέ.

Δείτε εδώ πιο αναλυτικά τη συνταγή

Exit mobile version