Ο Γκας και η μαμά του το Πάσχα του 2021 με φόντο τον παραδοσιακό οβελία
Τελικά με τη βοήθεια του κοινού στο Instagram αλλά και με τη βοήθεια μιας θείας και των αδελφών του, ο Γκας καθόρισε μεθόδους και υλικά, και το βιβλίο είναι έτοιμο. Οι 75 συνταγές συνοδεύονται από ιστορίες για την Ιουλία, που είναι με τη σειρά τους αστείες, τρυφερές, χρωματισμένες με θλίψη, αλλά επίσης βλέπουν μακριά. Αρχάριος στον κόσμο των βιβλίων μαγειρικής, ο Γκας βρέθηκε να τον φλερτάρουν λογοτεχνικοί πράκτορες, γεγονός που οδήγησε γρήγορα σε μια συμφωνία για την έκδοση του βιβλίου με τις συνταγές της μητέρας του σε έντυπη μορφή, που έχει προγραμματιστεί το 2026. Ο ίδιος φαντάζεται έναν κωδικό QR σε κάθε σελίδα του βιβλίου, ο οποίος θα συνδέεται με ένα από τα βίντεό του, λέγοντας: «Δεν είμαι σεφ, είμαι δημιουργός περιεχομένου, αλλά το κοινό μου είναι νέο και θέλει να μάθει να μαγειρεύει».
Τελικά, τα βιντεάκια του στα social media και το αναμενόμενο βιβλίο χρησιμεύουν, κατά κάποιο τρόπο, στο να κρατήσουν την Ιουλία ζωντανή, με την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητά της να μεταφράζονται σε πιατέλες γεμάτες με ψητό αρνί, κολοκυθοκεφτέδες, σπανακόρυζο και κουλουράκια, σε παγωμένα φλιτζάνια με μια σπιτική εκδοχή του αγαπημένου της φραπουτσίνο-καραμέλα, και εν τέλει σε τραπέζια γεμάτα ανθρώπους που απολαμβάνουν τις δημιουργίες της με βαθιά εκτίμηση.
«Εφτιαξα ένα ιερό για τη μητέρα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» λέει ο Γκας στην Washington Post. «Οταν πέθανε, αυτό το ιερό έγινε ναός. Αισθάνομαι καλά κάνοντάς το, αλλά ποτέ δεν θα αντικαταστήσει τη μαμά μου».
